logo incdtp 8cm 600dpi

Institutul National de Cercetare-Dezvoltare

pentru Textile si Pielarie Bucuresti

header

La nivel european se identifica diverse clustere in domeniul textil, a caror concentrare se afla, cu precadere, in tarile din sudul si vestul Europei.

AEI de la Infancia - Asociación de Empresas Innovadoras de la Infancia, Spania

Cluster constituit ca un grup de firme de ȋmbracaminte, incaltaminte produse de ingrijire pentru copii, si jucarii, care doreste sa faca un salt calitativ din punct de vedere competitiv. Desi produsele comercializate de acestia sunt de calitate superioara, piata de astazi impune depasirea unor limite printr-un efort constant de a imbunatati produsul, prin elemente de design, inovatie, calitate si brand.

Adresa: San Vicente, 4-16, poarta 5, 46002, Valencia, Spania.

Tel: +34 963925151

Fax: +34 963918370

Website: www.aeidelainfancia.es

Associazione Fabbrica Intelligente Lombardia – AFIL, Italia

Clusterul Tehnologic Lombard pentru fabricatie avansata este rezultatul unui proces condus de Regiunea Lombardia care vizeaza crearea de subiecte care favorizeaza agregarea diferitilor actori regionali activi in domeniul cercetarii si inovarii in domeniile prioritare identificate in Strategia regionala de specializare inteligenta (S3).

Adresa: E.Oldofredi 23, 20124 Milano, Italia

Tel: 030 7741139

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage: http://www.afil.it/

ASSOCIATION "FASHION APPAREL CLUSTER SERBIA" Kraster FACTS, Serbia

Organizatie suport, cu rol major in consolidarea competitivitatii economice globale a intreprinderilor afiliate la nivel textil si al industriei textile in ansamblu, de pe intreg teritoriul Serbiei.

Adresa: Omladinskih brigada 14/35, 11070, Belgradul Nou, Serbia

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage: http://www.clusterfacts.org.rs/eng/

CLUTEX - klastr technicke textilie, z.s., Republica Ceha

Clusterul reuneste intreprinderi si organizatii si institutii administrative care, prin cooperare, au potential de a-si consolida si de a spori competitivitatea. Membrii clusterului sunt: din zona de productie, comert si servicii, din domeniile conexe: institutii si organizatii afiliate. Caracteristicile cheie ale clusterului: gruparile de companii care conduc sau subcontracteaza intr-un anumit domeniu, concurenta reciproca din partea companiilor, dar si cooperarea reciproca, concentrarea intr-o regiune. Functiile clusterului: promovarea cresterii economice, cresterea competitivitatii, sprijin pentru inovare.

Persoana de contact: Ing. Libuše Fouňová

Adresa: 1. máje 97/25, 46001  Liberec, Republica Ceha

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

tel: +420 485 228 371

Webpage: http://www.clutex.cz/lang-cs.htm

 Cluster Innovatieve Coatings, Belgia

Clusterul isi propune sa creasca competitivitatea si sa creeze valoare adaugata economica prin promovarea creativitatii si inovarii in termeni de produse, procese si aplicatii. Membrii grupului sunt companii sau organizatii ale intregului lant valoric al sectorului de acoperire: furnizori de materii prime, companii care dezvolta si produc formulari de acoperire; companii care aplica formulele de acoperire; utilizatori finali ai acoperirilor; companii care produc masini si accesorii masini pentru industria de acoperire; agentii de studii, organizatii administrative, etc.

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage: http://cluster-innovatieve-coatings.be/

Catalan Fashion Cluster, MODACC, Spania

Organizatie non-profit care incearca sa integreze toate companiile care dezvolta industria textila si de moda din Catalonia, având misiunea de a impulsiona competitivitatea intreprinderilor din industria textila, de imbracaminte si de moda din Catalonia si de a oferi active valoroase firmelor si profesionistilor din acest sector, prin initiative individuale si colective.

Adresa: Milà i Fontanals 14—26, 1o 6a, 08012,  Barcelona, Spania

Tel: +34 934 151 228

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage: https://www.modacc.cat/en/

Asociación de Empresarios Textiles de la Comunidad Valenciana – ATEVAL

Clusterul are misiunea de a apara si de a reprezenta si promova interesele comune ale companiilor din sectorul textil din Valencia. Principalele valori sunt orientarea catre client, profesionalism, rigoare, cooperare, angajament, iluzie, inovare, eficienta si productivitate.

Adresa: Els Telers 20, 46870Ontiyent, Valencia, Spania

Tel: +34 96 291 30 30

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage:http://www.atevalinforma.com/

UP-tex, Franta - UP-tex

Organizatie de tip cluster care vine în sprijinul companiilor, oferind servicii menite sa incurajeze si sa promoveze marketingul tuturor ideilor creative si inovatoare ale acestor companii si ale comunitatii stiintifice asociate.

Reprezentat: Gilles DAMEZ

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.      

Webpage: http://www.up-tex.fr/le-pole/edito.html

Polo Innovazione Tessile – POINTEX, Italia

Clusterul promoveaza valorile competitivitatii si inovarii cooperative, incurajând schimbul constant intre cerere si oferta. Clusterul inovativ are mai mult membri, apartinând fiecarui element al lantului de productie si de fabricatie a produselor textile. Clusterul are o vocatie regionala cu potential national si international gratie parteneriatelor, sinergiilor siproiectelor dezvoltate cu membrii sai.

Webpage: http://www.pointex.eu/

Innover pour Mieux Grandir - Nova CHILD, Franta

Lansat, in 2011, clusterul federalizeaza si administreaza o retea nationala de companii, centre de cercetare si centre de formare in domeniul inovarii pentru bunastarea copiilor. Companiile opereaza in diferite sectoare ale pietei articolelor pentru copii: ingrijire, mobilier / decorare, moda (imbracamintea - incaltamintea), jucarii, hrana, igiena, alte servicii, iar Nova CHILD are o viziune reala transversala.

Webpage: http://www.novachild.eu/

Lifestyle & Design Cluster, Danemarca

Cluster care functioneaza ca o retea de inovare menita sa promoveze inovarea si cresterea durabila, in special a intreprinderilor mici si mijlocii, cu activitate in domeniul textilelor pentru imbracaminte si pentru interior, precum si in industriile creative. Clusterul prezinta o interfata larga bazata pe dialog cu mediul de afaceri si care genereaza noi cunostinte prin diferitele cai (proiecte, activitati, evenimente, stiri mass media etc).

Webpage: http://ldcluster.com/en/home/

Smart Textiles, Suedia

Centru international de cunoastere pentru inovare, dezvoltare, design si productie a noilor generatii de textile. Clusterul este cunoscut pentru intreprinderi de textile si confectii, care lucreaza pentru producerea de textile inteligente. Textilele inteligente ofera un mediu deschis si inovativ de dezvoltare, testare si validare de noi produse si servicii in cadrul viitorului industriei textile. Smart Textiles este format prin colaborarea dintre Universitatea din Boras, Institutul de cercetari tehnice SP al Suediei, Swerea IVF si incubatorul din Boras. Sursele principale de finantare sunt Vinnova, Region Västra Gotaland si Asociatia autoritatilor locale Sjuharad.

Webpage: http://smarttextiles.se/

TechTera (Technical Textiles Rhône-Alpes), Franta

Cluster de competitivitate, infiintat prin CIADT (Comitetul Interministerial pentru Amenajarea si Dezvoltarea Teritoriului). Scopul sau este corelarea de proiecte de cercetare-dezvoltare in parteneriat. Organizatia initiaza tematici de lucru care raspund la intrebari tehnologice si economice in sectorul de textile tehnice si functionale si sustine eforturile de cercetare in parteneriat pana la faza de prototip a produselor. TechTera insumeaza intr-o retea organizatii din industrie, centrele tehnice, centre de cercetare. TechTera are ca misiune cresterea competitivitatii afacerii prin inovatie cooperativa. Clusterul incurajeaza si dezvolta inovatia cooperativa a produselor si proceselor, printr-o serie de servicii dedicate. Clusterul supravegheaza si sprijina proiecte comune de cercetare si dezvoltare care implica parteneri industriali si cercetatori. Clusterul initiaza teme de cercetare si dezvoltare si formeaza grupuri de lucru (organizare, cautare de parteneri, cautare de finantare), pâna la depunerea, finantarea si finalizarea proiectelor care rezulta din acesta. De asemenea, ajuta companiile si centrele de cercetare care doresc sa dezvolte o inovatie prin disponibilitatea serviciilor si solutiilor sale.

Webpage: https://www.techtera.org/en/

INNOTEX, Franta

Cluster care ocupa pozitia de lider privind asistenta acordata intreprinderilor in realizarea de proiecte in domeniul textil. Sunt vizate propuneri de solutii tehnice, financiare si de management pentru sustinerea intreprinderilor. Cu o performanta de 15 proiecte inovative pe an, INNOTEX alege cele mai performante solutii de inovare. Resursele financiare ale clusterului provin de la partenerii financiari publici si de la organizatia l’ENSAIT. INNOTEX este de asemenea lider in formarea profesionala in domeniul ingineresc, prin Scoala Nationala Superioara de Arte si Industrie Textila. Retea focalizata, INNOTEX combina un mare numar de organizatii textile profesionale si institutionale, care permit un acces firesc la centrele tehnice, laboratoare si industrie. Se obtine astfel o buna pozitionare pe piata, un acces la baze de date cu colaboratori si parteneri, la surse de finantare si la un management de proiecte personalizate.

Adresa: Harts Ferry Road, 798, Ohatchee, Alabama, SUA

            275, Gouin street,Richmond (Quebec), Canada

Tel: (819) 826 5971

Fax: (819) 826 5195

E-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Webpage:  http://innotexprotection.com/en/