English Romana
Serviciu de elaborare de standarde de firma

Tipul de serviciu: Specialistii institutului ofera consultanta la elaborarea de standarde de firma pentru IMM-urile producatoare de tesaturi, confectii, tricotaje, covoare, netesute, articole textile medicale, articole tehnice textile

Competente:
- INCDTP detine secretariate ale comitetelor tehnice de standardizare ale ASRO, astfel ca toate standardele pe domeniul textile- pielarie. Fondul de standarde pe domeniu este elaborat sau avizat de specialistii institutului.
Patrimoniul de standarde depaseste in prezent 700 de standarde din care peste peste 300 s-au adoptat in ultimii 4 ani.

- Institutul dispune de personal cu experienta in proiectarea si caracterizarea produselor textile, inclusiv a materialelor noi.

- Specialisti cu experienta in domeniul textil s-au perfectionat prin: elaborarea de standarde la nivel national, cursuri organizate de ASRO, ISO – Organizatia internationala de Standardizare, CEN- Comitetul European de standardizare. Specialistii INCDTP fac parte din comitetele tehnice ale CEN/CENELEC si ISO, participând la activitatea acestor foruri internationale de standardizare.

- Se dispune de dotare complexa si de ultima generatie de aparate care asigura un nivel corespunzator de exactitate, reproductibilitate si repetabilitate a marimilor fizico-chimice, prezentate pentru caracterizare si etichetare a produselor textile.

Pentru ULTIMELE informatii legate de activitatea de standardizare din domeniul textil va puteti adresa INCDTP, Departament Standarde si puteti participa la activitatea de elaborare a standardelor in cadrul Comitetului tehnic de standardizare CT 103 – Textile, beneficiind astfel de informatii la zi, sau in avans cu cel putin un an fata de intrarea in vigoare a noilor standarde.

Consultati oferta noastra de servicii!

Persoana de contact:
fiz. Marilena Niculescu
e-mail: certex@ns.certex.ro
Tel: 004021 3404200; fax: 004021 3405515.